Passa al contingut principal

Busi Café, SL a Manresa

L’any 2017 Busi Café, SL va fer un salt qualitatiu i quantitatiu en la seva trajectòria a l’adquirir una nau al Polígon Bufalvent, al Carrer Ramon Farguell, 44. En aquestes instal·lacions, que disposen de 1800 metre quadrats, van concentrar la producció, les oficines i la logística, que fins aquell moment es gestionava des de Santpedor, a la Carretera Santpedor a Navarcles, Km 4.
Aquestes noves instal·lacions van permetre a l’empresa seguir la seva expansió que fins llavors havia estat espectacular, ja que abastien a països dels cinc continents, encara que la seva major implantació estava a Espanya i a Portugal.
Curiosament, malgrat estar localitzada en la Catalunya Central, el seu fort creixement es va produïr de fora a dintre, és a dir, que primer van créixer fora de les nostres contrades i després es van anar consolidant a la Catalunya Central.
 Si comparem aquests sobres amb els anteriors veiem que l’anagrama es manté inalterable però que, com a novetat, en els dos sobres apareix la imatge d’una tassa. Mentre el sobre de l’esquerra manté els mateixos colors, en el de la dreta es fa servir un color nou, el blau. Malgrat que el contingut de sucre és el mateix (7/8 grams), aquest últim sobre està destinat a acompanyar el cafè descafeïnat amb l’objectiu d’ajudar a diferenciar millor, en el moment de servir-lo, les tasses del cafè descafeïnat.
Aquest any 2018 Busi Café, SL va presentar a la Fira Alimentària de Barcelona la nova marca Busi-Cafe, que inclou varietats de cafès d’alta qualitat.
La marca Busi-Cafe va dirigida als paladars més exigents i completa l’oferta de cafè de l’empresa, en el segment de gamma alta.
Seguint la tendència detectada en el consum de diferents països europeus, els cafès d’aquesta nova marca estan pensats especialment per ser utilitzats en cafeteres de filtre, amb les que es pot obtenir del cafè millors aromes i sabors.


A partir dels sobres veiem que la nova marca transmet una imatge de qualitat i d’exclusivitat i alhora de tradició, representada pel molinet de cafè vintage que incorpora.
El contingut de sucre, en els dos cassos, disminueix a 5 grams, seguint la tendència internacional a utilitzar cada cop menys sucre degut a que la qualitat dels cafès ja no el fa tant necessari. L’estotjadora d’aquests sobres és Bara Ezquerra i els sobres són de paper, deixant de fer servir el plàstic transparent que és més difícil d’obrir.
En l’actualitat la societat Busi Cafe, SL produeix per a les seves marques: Arabo, Aroma i Busi-Café i, també, dedica part de la seva producció a abastir càpsules per a marques blanques i càpsules compatibles.
A més de les càpsules de cafè també ofereix sobres monodosi, envasats al buit, de diferents tipus de cafè, càpsules de infusions (te, camamilla, fruites del bosc...) i de llet i xocolata, màquines de cafè...
Volem agrair al Sr. Albert Busoms, Director Comercial de l’empresa, les seves atencions, els sobres que ha aportat al nostre catàleg i la informació que ens ha donat, que ens ha permès conèixer millor el món dels sobres de sucre a les nostres comarques.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cafès del Bages 1988 - 1999

Al 1988 es constituí la societat Cafès del Bages, SL i es traslladà la seva activitat a Salelles. Durant uns dos anys la nova marca va conviure amb Cafés Serra fins que s’acabà el procés de transició i va quedar substituïda totalment per Cafès del Bages. En el nostre catàleg trobem sobres nominatius d’establiments d’hostaleria en els quals apareix en el revers Cafés Serra: Restaurant Verdaguer, Trattoria Da Sandra i Frankfurt Bages, per exemple. Aquesta pràctica va fer-se habitual amb la nova marca, esdevenint el sobre de sucre una eina de promoció comercial de l’establiment i, alhora, del seu subministrador de cafè, que és qui s’encarregava de gestionar la impressió i l’estotjat dels sobres. Al 1988 el propi Joan Serra Fabregat va fer el primer disseny de Cafès del Bages. Incloïa l’anagrama CB i la tipografia de lletres majúscules que podem veure al sobre. Hi constava inicialment l’adreça Ctra Brucs a Manresa perquè encara no hi estava urbanitzat el pol...

Cafès Serra

En Joan Serra Devant, fundador de Cafès Serra, provenia de Rajadell. Al casar-se amb una manresana i quedar-se l’hereu a la casa pairal va engegar la seva activitat empresarial a Manresa. Era a principis dels anys quaranta quan va començar a tenir la representació de diferents marques (Trinaranjus, Tulipan...) i a fabricar caramels i confits en el carrer Magnet num.13 de Manresa, amb el nom comercial de Dulces Serra. El fet de tenir la representació d’una coneguda marca de cafè de Barcelona li va permetre conèixer el mercat del cafè. Va fer el pas d’aprendre a torrar cafè amb en Baraldés, de la Bodega Andaluza, fins que va crear Cafés Serra. El cafè el torrava al terrat del Carrer Magnet, en un cinquè pis. D’aquesta manera no molestava al veïnat amb el fum. Però era una tasca sacrificada perquè havia de pujar els sacs, un a un, fins el terrat. La seva clientela estava formada bàsicament per establiments d’hostaleria (bars i restaurants), malgrat que també venia al detall. Hi hav...

Busi Café, SL (dels origens fins al 2016)

Tot va començar a Avinyó fa 52 anys (1966), quan en Ramon Busoms es dedicava a la distribució de begudes al Bages. L’any 1988 aquesta activitat desembocà en la creació de Busi Vending. La família Busoms va triar aquest nom perquè Busi era el diminutiu amb el que l’Albert, el seu fill, i actual Director Comercial de Busi Café,SL era anomenat pels seus amics a l’escola. L’Albert Busoms s’incorporà a Busi Vending quan tenia 18 anys i dos anys després, l’any 1996, ja començà la venda de càpsules de cafè a les oficines. Busi Vending inicialment es dedicava a la instal·lació de màquines de cafè en col·lectivitats, fàbriques i llocs de gran consum i posteriorment, a partir de l’any 2000, amplià el seu mercat abastint a petites empreses i a particulars amb un menor consum de cafè. Actualment Busi Vending continua abastint des de Avinyó tota la Catalunya Central amb l’explotació de màquines expenedores de cafè, llaunes, sucs, snacks, menjar preparat (gamma Casual food) i fonts d’aigua....