Tot
va començar a Avinyó fa 52 anys (1966), quan en Ramon Busoms es
dedicava a la distribució de begudes al Bages. L’any 1988 aquesta
activitat desembocà en la creació de Busi Vending. La família
Busoms va triar aquest nom perquè Busi era el diminutiu amb el que
l’Albert, el seu fill, i actual Director Comercial de Busi Café,SL
era anomenat pels seus amics a l’escola.
L’Albert
Busoms s’incorporà a Busi Vending quan tenia 18 anys i dos anys
després, l’any 1996, ja començà la venda de càpsules de cafè a
les oficines.
Busi
Vending inicialment es dedicava a la instal·lació de màquines de
cafè en col·lectivitats, fàbriques i llocs de gran consum i
posteriorment, a partir de l’any 2000, amplià el seu mercat
abastint a petites empreses i a particulars amb un menor consum de
cafè.
Actualment
Busi Vending continua abastint des de Avinyó tota la Catalunya
Central amb l’explotació de màquines expenedores de cafè,
llaunes, sucs, snacks, menjar preparat (gamma Casual food) i fonts
d’aigua.
Café Arabo era una marca de cafè artesanal que va néixer al Vallès i que va ser adquirida per Busi Vending i Conserves Ferrer l’any 2006. Dues empreses familiars que van començar aquest nou projecte localitzant la seva producció a Artés.
Café Arabo era una marca de cafè artesanal que va néixer al Vallès i que va ser adquirida per Busi Vending i Conserves Ferrer l’any 2006. Dues empreses familiars que van començar aquest nou projecte localitzant la seva producció a Artés.
És
una llàstima no disposar del sobre de sucre que utilitzava Arabo
abans de l’adquisició perquè ens permetria veure les seves
característiques i conèixer la imatge que tenia originalment la
marca.
Després de l'adquisició podem veure aquests dos sobres que tenen la forma de tub i que van ser estotjats per Bara Ezquerra amb 6 grams de sucre. En aquests dos sobres es combina els colors blanc i negre, encara que es diferencien en que aquests colors estan invertits.
El
2006 es constituí la societat Busi Café, SL - propietat de les
famílies Ferrer i
Busoms
- que és
l’empresa que gestiona
la marca Arabo.Després de l'adquisició podem veure aquests dos sobres que tenen la forma de tub i que van ser estotjats per Bara Ezquerra amb 6 grams de sucre. En aquests dos sobres es combina els colors blanc i negre, encara que es diferencien en que aquests colors estan invertits.
En
els següents sobres es manté la marca inalterable en color blanc,
en un cas la forma del sobre canvia a piramidal (6 grams) i en
l’altre canvia el tipus de material, que passa a ser plàstic
transparent (7 grams). En el revers dels dos sobres de sucre hi
consta el número de RGSEAA 40.03409B que correspon, com els
anteriors, a l’estotjadora Bara Ezquerra. Aquests sobres segueixen
mantenint els colors blanc i negre.
El
2013 Busi Café va iniciar un procés de diversificació, adquirint
la marca de la coneguda cafeteria manresana L’Aroma, amb la
voluntat d’explotar-la en forma de franquícia. Actualment, a més
de la cafeteria del Carrer Casanovas que exploten directament, tenen
cafeteries franquiciades als Cinemes Bages Centre, a Sant Feliu de
Guíxols, a Puigcerdà i a Barcelona.
El
sobre de l’esquerra va ser el primer que es va dissenyar després
de l’adquisició de la marca. Es pot veure que també es juga amb
la inversió dels colors, en aquest cas són el blanc i el marró
fort, fent desaparèixer els colors groc i crema, característics de
l’etapa anterior, com es pot veure al sobre de la dreta. El sobre
era de forma piramidal, amb un gramatge de 7 grams, estotjat per Bara
Ezquerra.
A
partir d’aquest primer sobre, hi hagué continuïtat en els colors,
presentant la marca l’Aroma completa o representada únicament per
la lletra A amb el seu grafisme característic.
Tornant
a la marca Arabo, a continuació podem veure tres sobres de sucre amb
cullereta «Take me away», estotjats per SAES, que correspon a una
edició especial feta al 2016 que no segueix l’estètica de la
marca i que es va fer amb un caràcter divertit, molt enfocat a
l’estiu. És una sèrie de tres sobres que es diferencien en que el
dibuix de la tassa apareix amb un complement i un color diferent:
unes ales, unes rodes i una vela.
Als
col·leccionistes ens interessen les edicions de les sèries de
sobres de sucre i felicitem als directius de Busi Café, SL i els
encoratgem a que continuïn fent sèries de sobres de sucre com
aquesta perquè, a part de agradar als col·leccionistes, sens dubte
que tenen un bon impacte comercial en els consumidors.
En
la propera entrada al blog parlarem de Busi Café, SL des del moment
en que es va instal·lar a Manresa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada